20 Temmuz 2012 Cuma

Kanarya Adaları-Gran Canaria


Kucukken , En güzel yere tatil denilince benim aklıma hep Kanarya adaları gelirdi. Nerededir, nasıldır bilmeden hep Kanarya adalarına gitmek istemistim. İste o gün bugunmüs :)

Kanarya Adaları 7  adadan olusuyor, Tenefire,Gran Canaria, Fuertaventura, La Palma , La Gomera,El Hierro ve Lanzarote . Adaların hepsine ulasım kolay degil bizde o yüzden gezmek icin en büyük ve hareketli ada olan Gran Canaria ve Tenerifi sectik. 



Ada tamamen tropik kuzey kısmı  sehir merkezi Las Palmas, parcalı bulutlu iken guney kısmı  Maspolomas tamamen günesli  olabiliyor. Biz sehir merkezlerini gezmeyi sevdigimiz icin Kuzey kısımda otelimizi sectik. AC by Mariott otel, yeni sehir merkezinde ve İspanyanın en guzel sahillerinden olarak adı gecen Playa de las Canteras'a tam 5 dakika yürüme mesafesinde.
Ama kaldıgımız 3 günde boyunca pek günes goremeyecegimizi dusunerek tum gunleri guneyde denizde, aksamları ise Las palmas da gezerek gecirdik.

Kuzey güney diye bahsettigime bakmayın araba ile yarım saatlik bir yok. Maspalomas , deniz, kum , günes uclusunun oldugu güney bölgesi. Bölgede bir cok plaj var, Playa del Ingles ve Playa de Maspolomas en güzelleri.


Maspalomas


Gran Canaria Atlantik denizinde oldugu icin, durgun duru bir deniz beklememek lazım. Gün boyunca hava oldukca sıcak ama serin ruzgarlı ve denizde dalgalı, ogleden sonra sular yukselmeye basladıgında dalga boyları da yukseliyor ve denizde eglence zamanı baslıyor :)






Maspolomas'ın ozelligi denizin kucuk bir colun yanında olması. Col ve kumsal birbirine karısmıs durumda. Denize gitmek icin colun icinden gecen bir yol yapılmıs. Colde ayrıca develer ile yuruyus de yapılıyordu. Ama deniz dururken bize deve ile gezmek pek cazip gelmedi. Bana Tosun Pasa filmindeki Yesil vadiye giden colu anımsattıgı icin, colde yuvarlanma sahnesinin cekimlerini bizde burada gerceklestirdik :)

Henuz uslu uslu otururken


   Evet o kucuk kum tepelerinde kosmak oldukca yorucu oldu, ertesi 2 gun fazla gunese maruz kaldıgımız icin deniz ve gunese ara vermek durumunda kaldık :)
Las Palmas da sehrin icinden bir plaj
Ve sehrin icindeki Playa De las Canteras plajı


Sehrim merkezinde guzel bir sahil seridi, bir yanında sıralanmıs guzel kafe ve rastaurantlar, oteki tarafta ise guzel buyuk bir kumsal ve deniz ile playa de las Cantares
Bu resimler aksamustu 6 civarı cekildi, plajdaki insanları dikkate alaraktan gunduz havanın gunesli oldugunu tahmin ediyoruz ama Gran Canaria'ya gitmeyi planlıyorsanız 365 gun gunesin oldugu yer guney plajı, sonra Ebru niye bize soylemedi demeyin :)




Yurt dısı seyahetlerinde deniz gunes iyi hos ama beni daha cok  heyecanlanan tarafı sehri gezip gormek.






Las Palmas eski sehir merkezi aksamları cok hareketli ve eglenceli bir yer, Tarihi binalar, bir suru markanın oldugu dükkanlar, minik kafeler, restaurantlar hepsi bir arada... 1500 lerde yapımına baslanmıs katedral, sehrin en güzel yapısı.
 Katedrali Santa Ana ve Müzesi

                                  Museum- Residence of Columbus
           Kolomb'un  Amerika seyahatine cıkmadan önce konakladıgı ev

Teatro Perez Galdos






Ve iki yanı dukkanlarla dolu Calle Francisco Gourie










Bi sonraki destinasyon bir baska Kanaria adası- Tenerife
Sakın kacırmayın :)

1 yorum:

Hayat Kaydetmeye Değer dedi ki...

çok güzel bir yermiş çok güzel de kareler çekmişsin bayıldım ... beyazlı siyahlı kombininede bayıldım ayrıca :)

banada beklerim sevgilerr :)