3 Eylül 2013 Salı

Taormina-Sicily



Şimdi size yeni arkadaşlarım Giovanni ve Pier Paolo ile tanışma hikayemizi anlatmak istiyorum.

Malta seyahatimizde bir gün yolda giderken, bir tur şirketinde günü birlik Sicilya turuna rastladık, zaten Malta için oldukça fazla günümüz vardı, e  Sicilya'yı görme şansı bir daha ne zaman gelir dedik, bir de baktık ki  "Sicilya Taormina ve Etna Dağı" gezi biletlerimiz elimizde.
Sabahın erken ama çok erken  bir saatinde yola çıkarak, 2 saat feribot yaklasık 1,30 saat otobüs yolcuğundan sonra Sicilya'nın kuzey doğusunda bulunan Messina şehrine bağlı  Tauro dağının tepesinde kurulmuş güzel olan kasaba Taormina'ya ulasttık. Toarmina'nın ana giriş kapısı Porta Messina. Ve kapıdan girer girmez karşımızda, 2 yanı renkli dükkanlar, kafeler, restaurantlar bulunan Corso Umberto   

Biraz ileri de hemen sol tarafınızda kalan minik bir meydan vardı, meydanın sol tarafında  ise eski yunan tiyatrosu " Teatro Greco" ya çıkan via teatro Greco.
Via Teatro Greco


  Taormina biletimizi aldığmızda biz Roberto ile buluşmayı çoktan planlamıştık . Roberto'nun meşhur Sicilya tatlısı Canoli'si çok meşhur efendim, en güzeli burada yenirmiş, ama küçük dükkanında birçok çeşit tatlı bulabilirsiniz, tripadvisor Roberto'yu hizmeti ve lezzetiyle yere göğe koyamamış, benim gönlümü de "Delizie di Pistacchio" le kazandı kendisi. 
Tatlı sonrası, Corso Umberto üzerinde Taorminan'nın bir diğer kapısı Porto Catina'ya doğru ilerlerken ,Piazza IX Aprile'de bulduk kendimizi. 12.yy yapılmış saat kulesi, 17.yy'da yapılmış St Joseph Kilisesi, M.Ö. 3.yy'da yapılan şu anda kilise kütüphanesi olarak kullanılan St.Agustine kilisesi  Isola Bella manzarası ile, Taormina'nın en sevdiğim yerlerinden biri Piazza IX Aprile.

Bir başka meydan ise, Taormina'nın en eski meydanı olan Pizza del Duoma
14.yy da yapılmış San Nicola kilisesi ve  yunan mitolojisindeki Centuar heykelleri ile süslenmiş meydandaki "Baraque Fountain" 

Cıvıl cıvıl Corso Umberto'da dolanırken ; aniden bir dükkanın vitrinden bana bakan bir kaç Sicilyalıyı fark ettim ve onları ilk gördüğümde, dostluğumuzun uzun yıllar devam edeceğini anlamıştım. İşte karşınızda Sicilya'nın en belalı mafyasının becerikli soyguncusu Giovanni ve onu yakalamaya ant içmiş, emekli komiser Pier Paolo. !
Giovanni artık pis işleri bırakmış, Komiser Pier Paolo'da emekli olduktan sonra hayat Sicilya'da hayat artık sıradanlaşmış, onlarda da artık yeni yerler görüp keşfetmek istediklerini söyleyince, bizde hemen bizimle gelip yaşamalarını teklif ettik ve onlarda  teklifimizi mutlulukla kabul ettiler.


Giovanni ve Pier Paolo, Taormina'dan ayrılmadan önce bizi çok güzel bir yere götürmek istediler.19yy.başlarında İskoç lady Florence Trevelyan, Taormina'daki yazlık evi için çok güzel bir bahçe yaptırmış ve bu bahçeyi de öldükten sonra da devlete bağışlamış.
Parkın için minik çeşmeler, mini bir köşk ve çeşitli çiçek ve ağaçlarla dolu huzur dolu bir yer. 







Artık Taormina'ya veda vakti ama Bambar'a uğramadan granita'lardan içmeden gitmek olmaz dedi Giovanni, Taormina'da bir Sicilyalının sözünü mutlaka dinlemek lazım.
Minik bir meydana yayılmış masalar,  ve sıcak havada içilen buz gibi şeftali& çilek ve çilek&çikolatalı granitalarımız .
Ve Taormina'daki mutlu sonnnnnnn :)


Hiç yorum yok: