7 Mayıs 2013 Salı

New York -Manhattan


Ve işte New York

Benim ilk Amerika maceram ve tahminlerimden daha da güzel yasanılası bir sehir,oldukca büyük ve yapılacak cok sey var ama paniğe gerek yok en azından bir kısmı için tiyolar verebilirim :)

New York'u ziyaret etmeyi planlıyorsanız ilk olarak kalacak yerinizi belirlenmenizi ve mutlaka Manhattan'da kalmanızı özellikle tavsiye ederim. Madison Square'de  ve her yere yakın bir otel sectik ve çok da memnun kaldık.  New york'da metro büyük kolaylık ama bir şehri tanımanın en güzel yolu tüm sokakları gezerek dolasmaktan geciyor.
Müzelerde vakit geçirmek istemedik ama National Museam of American Indian müzesini hem merak ettigimiz için hemde çok güzel bir girişi olduğu için ziyaret ettik.

  Oldukça küçük bir müze , müzenin bir kısmında kıyafetler sergileniyor, bir kısmında ise Amerikan yerlilerinin müziklerinin tarihcesi ile ilgili bilgilerin veriliyor ve küçük bir dükkanda ise Amerikan yerlilerinin yaptığı objeler satılıyor. Hepsi orijinal ve her ürünün üstüne yapan yerli sanatcının resmi ve bilgileri var.
Müzeden çıkar çıkmaz Wall Street'desiniz zaten

                                            Buradan ister Brookly'e gecin ister China Town'a

Ve China Town, Shangai ve Hangzou'ya görmüş biri olarak diyebilirim ki evet burası küçük Çin :)

China Town, beni cezbeden bir yer olmadı malesef, ama buralara ugrayıp çin yemeği yemek isterseniz tavsiye edebileceğim güzel bir yer , Cutting Board.

Ve Manhattan'ın en güzel yerlerinden birisi Soho ve Green Village

                                

   Bir sürü butik dükkan, kafe'nin bulunduğu nefis bir yer, dükkanları dolaşın, kahve ve cookie arası verin.İşte Sadece kocaman cookies ve kahve satan Vesuvio Bakery.

                              Tüm sokakları dolaşın, vaktiniz varsa tüm dükkanlara girin.

E yorulunca tabi ki yine kahve molası, evet Amerika'da kahve deyince Starbucks aklımıza geliyor ama siz yeni başka yerler keşfedin. The Coffee Bean'de bunlardan bir tanesi.
               Minicik bir büfede satılan, yine kendileri de minicik olan :) Baked by Melissa'ların tadına bakın

                                   

           The Ink Pad benim ve kardeşim gibi hobi işlerini sevenler için müthiş bir yer. Türkiye'de çok az olan , olanında çok pahalı olduğu baskılar, etiketler, boyalar damgaların hepsi burada.

 Meatpacking District'deki Chealsea Market, dışardan baktığınızda anlaşılmıyor siz içeri girip bir de oradan bakın, İçeri de yiyeceğe dair ne varsa bulabilirsiniz. Hatta biz gittiğimizde, içeride  bir alanda standlarda canta, aksesuar, tasarım tshirtler satan küçük bir pazar bile vardı.

                         Ve Max Brenner, buraya gitmek için 2 kural var.
                        1. Buraya aç gideceksin. 2. çikolataya dair ne var yiyeceksin. :)

Bakmayın menude once yemek sonra çikolata dediğine tok karnına çikolatalı pizzayı nasıl yerim ben?
          Fıstıkezmeli çikolatalı pizza

                    
   İçeride çikolata kazanlarının olduğu bu nefis yere mutlaka uğrayın, burada ister yemeğenizi , ister çikolatalı tatlısını yiyin. Her şekilde bayılacak çok zevk alacaksınız.
         

   Dostum Max bu kadar çikolata bana bile fazla !!! :)

Biz en iyisi daha aklı başında bir yere gidelim en iyisi istikamet Madison square garden

Evet mutlaka uğranması gereken başka bir yer, Madison square'de parkın içindeki Shake Shack. Başka yerlerde de şubeleri var ama güzelim havada, park da oturup yemek kadar güzel olabilir mi sizce?
Önünde oluşan kuyruğa aldırmayın, mutlaka gidin, tadın. Hem de çok uygun fiyata .

   İşte bir başka gidilmesi tavsiye edilen yer;  Reds Lobstar, deniz mahsulleri yemek isterseniz, Time Square'de bulunan Red Lobstar'ı tercih edebilirsiniz. Her türlü deniz ürünü bulabileceğiniz hoş bir yer. Yemekleri güzel, rahat hoş bir ortam.

 Her yer ışıl ışıl hareketli, dükkanlar, restaurantlar, bir sürü Broadway show bilbordlarıyla dolu Time Square.
Buradan Broadway müzikallerinin gün için satılan indirimli biletlerini tam ortada görebileceğiniz TKTS gişelerinden alabilirsiniz.

    Time Square'deki M&M dükkanı
                               



New York bu kadar mı? tabi ki değil ! Daha en güzel yeri anlatmadım.

Heyyyy TAKSİ !! Bizi Central Park'a götür :)

2 yorum:

Kobicanin Dünyası dedi ki...

Ne güzel bir post olmuş bu!Bende Amerika'ya gitmeyi çok istiyorum.Bakalım,kısmet.Alışveriş ile de önerilerinizi yazarsanız sevinirim.
Sevgiler..

Unknown dedi ki...

Tesekkur ederim. THY'nin bazı zamanlarda uygun fiyatlı NY biletleri cıkıyor, takip edip mutlaka gitmenizi tavsiye ederim. Alısveris icin NY'da imkanlar entresan,her an bir indirim veya ünlü bir markanın sample sale ile karsılasabilirsiniz. Kocaman bir Macy's var icinde yok yok, mesela biz ordayken ayakkabılarda sadece 2 gun gecerli bir indirim vardı. Denk gelirse oraya mutlaka bakın. Bir NY gezginlerinin meshur outleti Woodbury var. Buraya özel otobuslerle ya da araba kiralayarak gidebilirsiniz. Ben outlet seven biri degilim, burası da cok da ucuz bir yer de degil ama ben sansıma guzel seyleri uygun fiyata almıstım. Birde benim gitmedigim ama herkesin cok bahsettigi Tmaxx gibi magazalar var işte onlar en ucuz alısveris yerleri.
Benim tavsiyem, Türkiye'de olmayan veya cok daha pahalıya satılan ürünler için alısveris yapmanız. Sephora'da satılan, Strivectin,Benefit vey Mac ürünleri burada cok daha uygun fiyata ...
Alısveris listenizi önceden belirleyin ki New York'u gezmeye bol vaktiniz kalsın :)